Europese aanbesteding hartmonitoren succesvol afgerond

In 2019 is het facilitair platform Axira (FPA) begonnen met de voorbereidingen voor een Europese aanbesteding hartmonitoren. Europees omdat enkele Axira leden nu eenmaal deze verplichting hebben en omdat we graag samen wilden optrekken vanwege de omvang (geld en aantallen) van dit project.

Arrand tubantia bij spuitpomp pijler FPA

Om discussies te voorkomen over de uitkomst, is vooraf geborgd dat alle Axira leden zich conformeren aan de monitor die als beste uit de bus komt. Hiervoor zijn door het FPA, in samenwerking met het ICT platform, wegingsfactoren toegekend op de verschillende onderdelen van het Programma van Eisen.

Op 11 september 2019 zijn we gestart met een marktverkenning bij De Cantharel in Apeldoorn. Hiervoor waren verschillende leveranciers uitgenodigd om een presentatie te geven, waarbij ook specifiek gevraagd is om hun visie op de toekomst te delen met de aanwezigen. De aangesloten RAV’n werden o.a. vertegenwoordigd door MMA’s, Verpleegkundig specialisten, Opleidingen, leidinggevenden, ICT, het FPA en last but not least de eindgebruikers.

De 2e helft van 2020 kenmerkte het proces zich door zaken als vragenrondes, eisencheck, proof of concept (POC) en kwam voor ons Corpuls als beste uit de bus op basis van prijs en kwaliteit. 
Axira heeft een raamovereenkomst getekend en de individuele leden maken separate afspraken met Corpuls over zaken als implementatiedatum, hergebruik van eventuele modules, inruil of verkoop van de huidige apparaten, etc.
Naast de goede resultaten heeft onze samenwerking ook in dit traject  geleidt tot een forse kostenbesparing.

U bent hier: Home Pijlers Inkoop/facilitair Europese aanbesteding hartmonitoren succesvol afgerond